Live manual

test @ sisudoc.org

sisu

[ document manifest ]

<< previous toc next >>

Manualul Live Systems

About the Live Systems Project

2. About the Live Systems Project

2.1 Motivatie

2.1.1 Ce nu e bine cu sistemele live actuale

When Live Systems Project was initiated, there were already several Debian based live systems available and they are doing a great job. From the Debian perspective most of them have one or more of the following disadvantages:

2.1.2 De ce e nevoie de propriul nostru sistem live ?

Debian se considera Sistemul de Operare Universal: Are un mecanism live pentru a se promova in jur si de a prezenta cu acuratete sistemul de operare ce are urmatoarele mari avantaje:

2.2 Filozofia

2.2.1 Numai pachete neschimbate din Debian "main"

Se vor folosi numai pachete din depozitul Debian sectiunea "main". Sectiunea non-free nu este parte a Debian drept urmare nu poate fi folosita nici un fel la construirea imaginilor live cu Debian.

Nu vor fi facute nici o schimbare in programe. Daca este nevoie de acest lucru, schimbarile vor fi facute in coordonare cu responsabilul de program din Debian.

Ca o exceptie, programele specifice ca live-boot, live-build sau live-config pot fi folosite temporar din depozitele proprii live, pentru nevoi de dezvoltare. (de exemplu pentru creerea de development snapshots). Acestea vor fi upload-ate in Debian la date cuvenite.

2.2.2 Nu vor fi programe de configurare pentru sistemul live.

In aceasta faza nu vor fi propuse sau instalate example sau configuratii alternative. Toate programele sunt folosite cu configuratia default 'de baza', la fel ca in instalatia normaladin Debian.

In caz de nevoie a unei configuratii diferite, aceasta schimbare va fii facuta in coordonare cu responsabilui de program din Debian.

A system for configuring packages is provided using debconf allowing custom configured packages to be installed in your custom produced live system images, but for the prebuilt live images we choose to leave packages in their default configuration, unless absolutely necessary in order to work in the live environment. Wherever possible, we prefer to adapt packages within the Debian archive to work better in a live system versus making changes to the live toolchain or prebuilt image configurations. For more information, please see Customization overview.

2.3 Contact


[ document manifest ]

<< previous toc next >>